Klassieke reflexzone therapie

Klassieke reflexzone therapie wordt opgebouwd door het aftasten van de voeten.
De techniek wat hiervoor gebruikt wordt, is de op en neergaande beweging van je duim. Deze gaat over de gehele voet, als doel om er achter te komen waar de blokkades en de klachten zitten. En deze vervolgens meteen te bespreken voor een behandelplan.

De voet is over de gehele lengte verdeeld in tien zones, die alles van het lichaam zo met elkaar verbindt. Pijn en druk op de voeten liggen voor de hand. Omdat zenuw en zenuwuiteinden daar dicht aan de oppervlakte liggen. Voeten kunnen heel gevoelig zijn.

Aan de hand van handreflex kan de cliënte zichzelf een behandeling geven. Dit door de zones in de hand te stimuleren. Welke zones de cliënte kan stimuleren dit word door de therapeut uitgelegd.

Ook hier is mijn taak als therapeut om inlichtingen en de techniek te bespreken.

Bij een gevoelige reflexzonepunt zou er iets aan de hand kunnen zijn. Met de overeenkomst van het lichaam waardoor een verwijzing nodig is.

Om goede inzicht van een klacht te krijgen.
Bij een behandeling zijn de zones erg gevoelig, dit betekend dat men van een bepaalde spier of orgaan last heeft. Tijdens de behandeling stimuleer ik als therapeut extra de gevoelige zones. Waardoor de klacht zich kan verminderen tevens ondersteund de therapie de gevoelige zones. Hierdoor kan de klacht afnemen of geheel wegtrekken.

In de Anatomie, fysiologie en pathologie, leert men hoe de verbindingen van spieren en organen in elkaar verweven en verbonden zijn. Therapeutisch worden deze zones met de klacht meegenomen op de voeten.

Voorbeeld stress,
Geeft spierspanning nek en schouder, maar ook rugklachten.
Organisch: pijn in de buik en de darmen. Deze worden onrustig en hierdoor kan diarree ontstaan.
Differentiatie: ontstekingen, prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn en onverklaarbare
klachten. Dit is in ver stadium.

Natuurgerichte principes:
1. invloed op emotie en psychische en spirituele, 2. organen en meridianen stimulering 3. Verbetering doorbloeding, 4. lymfe drainage aanpak vochtbalans.