Over Ons

Welkom in mijn praktijk

Sinds 1995 is praktijk ReRflexZOlogie actief op het gebied van Reflexologie, sportmassage en kinesiologie. U wordt behandeld door een erkende therapeute, Jeanne. Sinds 2016 hebben we ons ook toegelegd op huidzorg met de komst van de gediplomeerde Visagiste Paula Verberk. Samen helpen wij u graag bij het verminderen van lichamelijke klachten en het verbeteren van uw huidgezondheid.

Reflexzologie Jeanne

Praktijk ReflexZOlogie Jeanne is een moderne praktijk die gevestigd is in de Hoge Akker 21 in Overloon.
Eigenaresse is Jeanne van den Wijngaard die al vanaf 1995 haar diensten met deskundigheid en veel liefde voor haar vak uitoefent.

De praktijk bestaat uit 1 opgezette behandelkamer de wachtkamer en toiletgelegenheid.
Iedere behandeling staat de cliënt centraal en is het resultaat gericht op kwaliteit en kwantiteit. De therapieën die aangeboden worden zijn gecertificeerd tot gediplomeerd.

 

Vaktechnisch Reflexzonetherapie

Werkvormen en principes
De werkvormen die ik gebruik in mijn praktijk:

  • Luisteren oor en advies, Psychosociale Basiskennis
  • Klassieke reflexzonetherapie
  • Zenuw reflexologie
  • Energetisch voetmassage
  • Oorkaars en Oorreflex
  • Orthomoleculaire adviezen

Luisteren oor en advies psychosociale Basiskennis

Hiervoor gebruik ik de drukpunt technieken de zenuwreflex en klassiek reflexologie, door deze technieken op de  voetzool te gebruiken voor de upgrade van de pijnzones, de voeten en het stimuleren van de zones.

Verschil tussen de rechter en linker voet, dat de prikkelingen contralateraal aangenomen worden in de hersenen. Via de techniek zenuwreflex.

De voornaamste doel vanuit deze technieken, het verminderen van de spanning in en in de spieren, spierspanning en psychisch problemen, waar te nemen. Waar zitten de klachten precies.

Wanneer de linker voet pijnlijk is, doordat men de zones aanraakt en rechter voet veel minder gevoelig is, kan men aangeven en bespreken of er een emotionele of extreme gebeurtenis nu of in verleden is geweest.

Uiteraard is de mijn cliënt vrij in vertellen, wil ze het verhaal delen, kan tijdens de behandeling veel aandacht aan de linkervoet gegeven worden zodat het ondersteund en geeft rust, in mijn cliënte haar/zijn hoofd.

Psychosociale basiskennis komt hierin goed van pas, regelmatig volg ik mijn bijscholingen bij Con Amore.

Rechter voet staat voor lichamelijke en linkervoet voor psychische welzijn zo kan men beide ondersteunen.

Natuurgerichte principes: 1. prikkeloverdracht, 2. energie, 3. ontspanning, 4. Herstel klachten, 5. Balans psyche.

Klassieke reflexzone therapie

Klassieke reflexzone therapie wordt opgebouwd door het aftasten van de voeten, de techniek wat hiervoor gebruikt wordt is de op en neergaande beweging van je duim, deze gaat over de gehele voet, doel is om er achter te komen waar de blokkades en de klachten zitten en deze ook meteen bespreken voor een behandelplan.

De voet is over de gehele lengte verdeeld in tien zones, die alle delen van het lichaam zo met elkaar verbinden. Pijn en druk op de voeten, dit ligt voor de hand, omdat zenuwen en zenuwuiteinden daar dicht aan de oppervlakte liggen. Voeten kunnen heel gevoelig zijn.

In de handreflex kan de cliënte aan zichzelf een onderhoud geven, door de zones in de hand te stimuleren.

Ook hier is mijn taak als therapeut om inlichtingen en de techniek te bespreken.

Bij gevoelige reflexpunten zou er iets aan de hand kunnen zijn, met die overeenkomst van het lichaam, waardoor een verwijzing nodig is.

Om een goede upgrade van de klacht te krijgen:
De zones kunnen in pijn zijn, maar het kan de volgende behandeling zodanig zijn verandering, dat de klacht in het lichaam aanzienlijk is ondersteund en de zones minder gevoelig.

Natuurgerichte principes: 1. invloed op emotie en psychische en spirituele, 2. organen en meridianen stimulering 3. Verbetering doorbloeding, 4. lymfe drainage aanpak vochtbalans.

Zenuwreflex

Zenuwreflex is een aparte opleiding en aan techniek, zoals de klassieke reflexologie een op en neergaande duimtechniek heeft, de zenuwreflex, de techniek een zijkant van je duim zet men op de zones, zeer gedetailleerde reflexpunten zitten op de diverse botstukken van het voetskelet. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op een bepaalde zenuw of een bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels.

Met zenuwreflexpunten kan ik overal ingrijpen waar de neurotransmissie veranderd is. Pijn ontstaat meestal ten gevolge van disfuncties in het musculatuur (spieren) of visceraal (organen).

Met het gerichte aandrukken van de zenuwreflexpunten in de zones wervelkolom kan met het gehele sensorische en motorisch aan informatie en in de klachten ingrijpen.

Natuurgerichter principes: 1. snelle werking goede prikkeloverdracht, 2. energie, 3. psyche.

Energetische massage

Het is een westerse vorm van voetreflexologie, een glijdende massagetechniek waardoor de intuïtie van de therapeut en haar handen het werk doen. Soms verwijst dat naar gebieden en zones waar meer aandacht nodig is om je doel met je cliënt te ondersteunen.

Natuurgerichte principes: 1.  chakra’s,  3. Meridianen ( sen-lijnen), 4. energie.

Oorkaars met Oor reflex

 Oorkaars is een traditioneel gebruik voor het zuiveren en harmoniseren van de energetische velden. met andere woorden voor het verwijderen van negatieve energieën. Bij de Oorkaars wordt het oor op een zacht manier gereinigd, dit gebeurd met behulp van een speciaal voor dit doel vervaardigen holle “brandende” kaars. De therapie heeft een zeer brede werking, waardoor het zowel geschikt is als revitaliserende of preventieve therapie.

Natuurgerichte principes: 1. Harmoniseren van de energetische velden. 2. Ontspanning. 3. Energie.

Oorreflex

Oorreflex is een zachte massage techniek op het oor, waar men met wijsvinger en duim gehele oor masseert en daarna de oor acupunctuur/oor acupressuur punten vasthoud, het is een gevoelige techniek waar energie gevoeld kan worden en deze door deze punten vast te houden het gehele lichaam kan ondersteunen.

Natuurgerichte principes: 1. Meridianen, 2. Energie, 3. Herstel in spanning van spieren, 4. Balans en evenwicht van emotie.

Orthomoleculaire adviezen

 In de Touch For Health heb ik mogen leren om mijn cliënt in balans te zetten, deze techniek wordt mede gebruikt voor een upgrade, welke supplementen passen bij deze cliënt, men werkt met de cliënt met zijn/haar spierkracht, door een werkarm te gebruiken, de cliënt heeft zijn armen gebogen en houd deze in kracht, door de meridianen te testen en in balans te zetten, dat doe ik door voor de cliënte te gaan staan en de meridiaan te verzwakken en weer aan te sterken, is de plus en de min in balans, kan men daarna met vraagstelling beginnen samen stellen we een behandelplan op.

De testdozen met orthomoleculaire test glaasjes waar het product in bevind kan door getest worden. Er moet duidelijk met een doel gewerkt worden, zoals verzuring van de spieren, product voor de weerstand, maar men kan het ook goed een behandelplan samenstellen, zoals bij de voetreflex welke voet het eerst te behandelen of welke technieken voor mijn cliënt bestemd zijn. de techniek een staande duim op de zones. 

Natuurgerichte principes: 1. Hulp bieden voor zelfhelend vermogen, 2. Genezingsproces ondersteunen, 3. Balans in emotie.

Het is mogelijk dat uw behandeling wordt ondersteund door de uw zorgverzekeraar hoeveel aan bedrag en of u hiervoor in aanmerking komt moet u even nazien in de polisvoorwaarden.

Ik wens u Reflexgroeten en misschien dat we elkaar mogen begroeten,