T.G.

T.G.

In oktober 2009 kreeg ik opeens op straat een zware epileptische aanval, ben naar het ziekenhuis gebracht waar ik en paar uur later bij kwam. Ze hadden mij inmiddels al onderzocht, en er bleek een goedaardige hersentumor van c.a. 7 cm op mijn hersenvlies te zitten. Eind oktober ben ik met succes geopereerd in Tilburg. De tumor was helemaal verwijderd en er was geen nabehandeling nodig. Eenmaal thuis had ik erg veel last van vermoeidheid, duizelingen, hoofdpijn, vocht vasthouden, hartkloppingen, kortademigheid en energie. Lag zeker driekwart van de dag op bed.

Ik kwam in aanmerking voor een revalidatieprogramma. Deze heb ik een half jaar gevolgd maar de situatie bleef hetzelfde. Volgens de artsen zou er niet veel verbetering in komen. Totdat ik van een zwager een tip kreeg voor de voetreflex van Jeanne. Eind 2010 ben ik daar heen gegaan. Heel erg langzaam kreeg ik steeds een heel klein beetje meer energie, waardoor ik iets meer kon bewegen. Ben op advies van Jeanne op de hometrainer begonnen met 1 minuut heel langzaam fietsen. Na vier maanden was het 7 minuten. Daarnaast drie keer in de week door het zwembad lopen. Zo verbetert de conditie, en werden de klachten geleidelijk minder.

De vermoeidheid wordt ook minder. Als ik vermoeid ben moet ik nog wel een paar keer per dag rusten maar het hersteld wel sneller. Door de goede begeleiding en deskundigheid in de voetreflex en kinesiologie van Jeanne ben ik de laatste paar manden goed vooruit gegaan. Het was de gouden tip van mijn zwager. Jeanne bedankt.